Returvillkor

Feb 16, 2023

Returvillkor är en del av ditt bolags policy som beskriver hur kunder ska gå tillväga om de vill returnera en produkt.

Vad är returvillkor?

Returvillkor reglerar vilka produkter som kan returneras, under vilka förhållanden, eventuella kostnader och på vilket sätt returer kan ske. Returvillkoren publiceras vanligtvis på bolagets webbsida för att kunderna lätt ska kunna hitta svar på sina frågor. 

Returvillkor är till för att skydda företaget och säkerställa en rimlig process för kunder som önskar returnera en produkt. De hjälper också till att förhindra missbruk och missförstånd mellan ert företag och kunder. Vidare innebär även välskrivna returvillkor en avlastning för kundtjänst, eftersom villkoren kan ge kunden svar på många frågor som kunderna kan tänkas ha.

Varför ska man upprätta returvillkor?

Det är viktigt att upprätta returvillkor för att skydda företaget mot obehöriga returer, och för att säkerställa att företaget har en tydlig process för att hantera returneringar. Returvillkor är också viktiga för att bygga förtroende med kunden och visa att företaget tar ansvar för sin produkt och är redo att ta emot returer. Genom att ha tydliga och bra returvillkor kan ditt bolag stärka sitt varumärke och få lojalare kunder. Vidare kan tydliga returvillkor förhindra att företaget hamnar i kostsamma tvister. 

Vilka är de vanligaste misstagen när man upprättar returvillkor?

Ett vanligt misstag när det gäller returvillkor är att de är för svårtydda eller restriktiva. Detta kan leda till frustration hos kunden och kan påverka företagets rykte negativt. Vidare är det även vanligt att man upprättar villkoren i strid med svensk konsumentlagstiftningen.

Vi har avtalen ni behöver. Spara tid och minimera risker med vårt omfattande bibliotek med 170+ mallar.  Alla våra mallar är framtagna av erfarna jurister och hålls ständigt uppdaterade.

Att ladda ner en mall är enkelt. Att veta vilken mall som skapar värde för just dig är svårare.I PocketLaws plattform kan du skapa ett skräddarsytt Returvillkor genom att svara på frågor digitalt. Dessutom kan du få smart vägledning så du hittar rätt, spara allt i ett smart filhanteringssystem och få personlig rådgivning.